Přípravy expozice Karlovarského kraje na EXPO 2015 jdou do finále

4. květen 2015

V italském Miláně otevřela 1. května své brány Světová výstava EXPO 2015. V těchto dnech vrcholí i příprava expozice a doprovodného programu Karlovarského kraje. Hejtmanství chce představit to nejlepší z lázeňství, cestovního ruchu, průmyslu i regionálních potravin.

Hlavním motivem prezentace Karlovarského kraje je voda, která je historicky spjata se vznikem kraje, léčí svou silou a přináší užitek. V této spojitosti je pro expozici připraven krátký vícejazyčný animovaný film. Je jím legenda, která se vrací do historie založení Karlových Varů a ukazuje, jak významnou roli v ní hrála voda a horké minerální prameny.

„Na 6. června pak plánujeme Den Karlovarského kraje spojený například s hudebním vystoupením tělesa PO-PO-trio,“ uvedl krajský radní Edmund Janisch.

Čtěte také

V expozici kraje se představí například místní porcelánky. Mezi designově, barevně i prostorově nejvýraznější exponáty patří umělecké kolekce sklárny Moser. Návštěvníky určitě také zaujme ochutnávka známého karlovarského likéru.

Atmosféru prezentace umocní práce výtvarníků a designérů Viktora Chalepy a Jiřího Hanka nebo tvorba studentů a absolventů Střední průmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary.

Pro ty, kteří nebudou mít možnost zajet do Milána osobně, Karlovarský kraj připravuje na portálu cestovního ruchu Živý kraj tzv. miniweb, který bude přinášet aktuální informace přímo z místa výstavy a prostřednictvím fotografií ukazovat dění v českém pavilonu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio