Proměna karlovarské Staré Role vstupuje do poslední fáze

27. duben 2015

V Karlových Varech - Staré Roli začne příští měsíc poslední etapa obnovy. Vzhled této největší karlovarské čtvrti vylepší opravy chodníků a obnova parku za Lidovým domem. Práce přijdou na více než 30 milionů korun.

Radnice peníze dostala z dotací Integrovaného operačního programu. Díky nim už se městská část v posledních letech výrazně proměnila. Hotovo by mělo být do konce letošního října.

Opravy chodníků se budou týkat ulic Školní, Závodu míru a celé oblasti kolem Lidového domu, tedy ulic Truhlářská a Okružní. Revitalizace začne začátkem května a potrvá zhruba čtyři měsíce.

Rekonstrukce ulic měla původně stát zhruba 23 milionů korun. Magistrátu se nakonec podařilo snížit cenu na 18,5 milionu. Levněji pořídily Karlovy Vary i revitalizaci parku. Cena klesla o 3,5 milionu oproti původní částce 16 milionů korun.

„Kolem Lidového domu se zachová určitá zdravá zeleň, vysází se nové stromy a zeleň. Opraveny budou cesty, které jsou nyní v dezolátním stavu. Přibudou i lavičky, aby si i starší lidi mohli v parku odpočinout," doplnil náměstek primátora Čestmír Bruštík.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio