První část rekonstrukce Spartakiádní ulice v Sokolově je hotová

14. prosinec 2017

Na sídlišti Vítězná v Sokolově byla dokončena první etapa rekonstrukce Spartakiádní ulice. První část stavby za 20 milionů korun měla více než měsíc zpoždění, zkomplikoval ji nález betonových desek pod asfaltovým povrchem. Druhá etapa rekonstrukce začne na jaře.

„V této části ulice přibylo několik parkovacích míst. Pro mě ale nejpodstatnější je, že jsme vyřešili stavebně-technické problémy, které už se tam začaly projevovat tím, že se na mnoha místech ta vozovka opravdu propadala. Teď nám ta vozovka snad bude desetiletí bez problémů sloužit," řekl starosta Jan Picka.

Situace v dříve velmi nepřehledné ulici je nyní bezpečnější i pro chodce. Nové řešení například neumožní parkování v blízkosti přechodu pro chodce. V minulosti to přitom na sídlišti bylo prakticky pravidlem.

Druhá etapa stavby začne v polovině března, hotová má být do léta 2018

Již zrekonstruovaná je Spartakiádní od křižovatky s Vítěznou k odbočce do Jiřího z Poděbrad. Druhá etapa se bude týkat úseku až k lávce přes Lobezský potok.

„I v tomto úseku přibude několik parkovacích míst. Ale stejně jako v tom předchozím řešíme především technické problémy a propady vozovky," doplnil starosta. Parkovacích míst ale na čtyřtisícovém sídlišti chybí desítky, tento problém tak rekonstrukce vyřeší pouze částečně.

Město před zahájením rekonstrukce nechalo v ulici dělat průzkum georaderem i kamerové zkoušky v kanalizaci. Přesto se před odstraněním asfaltu nepodařilo zjistit, že pod konstrukčními vrstvami jsou po celé délce ulice silné betonové desky. Bylo nutné je rozbít a odstranit, což celou stavbu zdrželo.

zdroj: ČTK
Spustit audio