První den roku se v regionu narodilo 12 miminek, kraj všechny děti obdaroval

3. leden 2018

Napilno měli zdravotníci na začátku nového roku v porodnicích v Karlových Varech v Chebu i v Sokolově. Na svět přišlo během 1. ledna celkem 12 novorozeňat.

První z nich, chlapeček Marek z Rájova u Mariánských Lázní, přišel na svět hned jednu hodinu a sedmnáct minut po půlnoci. Hodně zdraví a štěstí přijela maminkám a miminkům popřát osobně hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Je to pro mě nádherný začátek nového roku, když mohu jet za nově narozenými miminky a jejich maminkami do porodnic, abych jim mohla blahopřát a předat dárky. Karlovarský kraj obdarovává všechny děti narozené 1. ledna na území regionu. Dostávají zlatý řetízek s andělíčkem, symbol ochrany dítěte, další dárky a maminkám předáváme květiny. Věřím, že všechny děti budou zdravé a porostou jako z vody,“ řekla hejtmanka.

V karlovarské porodnici se 1. ledna narodilo celkem pět dětí, z toho jedna dvojčata, dohromady tři chlapci a dvě děvčátka. V chebské nemocnici přišel na svět stejný počet dětí jako v Karlových Varech a opět v poměru tři chlapci a dvě dívky. Dva kluci se první den roku narodili také v Sokolově.

První letos narozený Karlovarák se jmenuje František

Prvnímu letos narozenému občanovi města Karlovy Vary a jeho mamince předal dar a blahopřání také karlovarský primátor Petr Kulhánek.

Chlapeček s krásným jménem František Tulák se narodil na Nový rok před půl šestou ráno, vážil 3 650 gramů a měřil 52 centimetrů. Má sedmiletou sestřičku.

Maminka Lucie dostala od města šek v hodnotě pět tisíc korun, František dostal jako dárek hračku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio