První filmoví nadšenci čekali u festivalových pokladen půl dne

1. červenec 2016

První vstupenky na 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu jsou pryč. Někteří filmoví fanoušci stáli ve frontě i několik hodin.

Veronika z Karlových Varů čekala na lístky už potřinácté, letos se svým přítelem Jirkou. K pokladnám přišla ve středu večer a opět byla první v dlouhé řadě. V té čekalo asi 400 filmových fanoušků. Čas si krátili čtením knížky, prohlížením časopisů, listováním v programu, nebo jen tak stojí a přemýšlí.

Karel a Kamila přijeli do lázeňského města z Českého Krumlova a Českých Budějovic. Letos se sem vypravili dřív, aby mohli jít na ty nejlepší projekce.

Martin z Pardubic už má spacák i karimatku sbalenou a čeká, až se pokladna otevře. Na filmový festival přijel už podvanácté. Lístky nekupuje jen pro sebe, ale také pro své kamarády.

Čtěte také

To parta z Neratovic čekala na otevření pokladen od středeční noci. Těší se hlavně na půlnoční filmy. Každý den mají v plánu zhlédnout tři snímky.

Ne všichni jsou ale natolik vytrvalí čekat v dlouhých frontách několik hodin. Petra z
Karlových Varů to raději vzdala, přijde odpoledne.

Tři minuty před devátou hodinou už lidé nervózně postávají. Rychle balí deky, karimatky a skládají židle. Přesně v devět hodin se dveře pokladen otevřeli a fanoušci se dočkali.

Festival letos představí divákům 180 snímků, které se budou promítat ve 13 kinech po celém lázeňském městě.

Spustit audio