Psí útulek u Sokolova bude po úpravách fungovat už natrvalo

15. září 2017

Město Sokolov zřídilo trvalý útulek pro psy v areálu soukromého ranče Vránov nedaleko Svatavy. Dosavadní provizorní záchytné zařízení bylo upraveno tak, aby odpovídalo všem veterinárním a dalším standardům.

Pozemek s útulkem bude mít město v dlouhodobém nájmu. Radnice chce také vybudovat lepší zázemí útulku pro kočky.

„V současné době rada města schválila smlouvu s panem Vránou. Budeme platit 30 tisíc měsíčně. Ta smlouva je na dobu neurčitou a dá se vypovědět po pěti letech s nějakou výpovědní lhůtou,“ řekl starosta Jan Picka.

Prostřednictvím nájmu bude město majiteli ranče splácet investice, které v areálu udělal. Prostor útulku byl plotem oddělen od soukromých pozemků ranče, přibyly prostory pro karanténu, skladové prostory i zázemí pro zaměstnance.

Provizorně záchytné zařízení fungovalo od roku 2012, nadále jej bude provozovat sokolovská městská policie. Slavnostní otevření je naplánováno na 23. září.

Lepší podmínky chce město připravit i pro opuštěné kočky. Spolek Láskou ke kočkám se o ně nyní stará v maringotce v areálu Sokolovské bytové. Nedaleko kapucínského kláštera vznikne montovaná stavba s výběhem a zřejmě i posezením pro návštěvníky. Město už na stavbu v rozpočtu vyhradilo 350 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio