Půlmaratón si v Karlových Varech vyžádá mnoho dopravních omezení

23. květen 2014

Svátek všech běžců a sportovních nadšenců – půlmaratón v Karlových Varech je za dveřmi. Letošního ročníku, který odstartuje v sobotu 24. května, by se mělo zúčastnit 4 200 běžců. Náročná organizace si vyžádá dopravní omezení s cílem zajistit bezpečnost účastníků závodů i diváků.

Půlmaratón Karlovy Vary je prvním závodem sezóny mimo Prahu a zároveň nejmladším členem rodiny RunCzech. Lázeňská metropole si už dávno získala srdce filmařů, teď si jí zamilovali i běžci. Den závodu si však vyžádá nepříjemnosti spojené s dopravními omezeními.

Ty se budou týkat změn v možnosti parkování, vjezdu do některých částí města či změn v provozu městské hromadné dopravy a výluky na železnici. Zákaz parkování se vztahuje na celou trasu závodu v sobotu od 8 hodin do 22 hodin. Organizátoři žádají obyvatele o přeparkování svého vozidlo s dostatečným předstihem. Předejdete tak zbytečným nepříjemnostem spojeným s odtahem.

K některým zastávkám nepřijedou autobusy MHD

Autobusy MHD v Karlových Varech

Omezení se také týká provozu městské hromadné dopravy. Od pátečního večera až do sobotní půlnoci nebude obsluhován úsek Tržnice – Lázně III. V den závodu dojde k omezení linek číslo 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 18, 23 a 91.

V plném provozu nebude ani turistický autovláček. Další podrobné informace o výlukách MHD naleznete na internetových stránkách Dopravního podniku Karlovy Vary.

Od 22. května do večera 24. května bude všem k dispozici bezplatná dopravně-informační telefonní linka 800 165 102. Veškeré informace o půlmaratonu v Karlových Varech najdou zájemci na stránkách organizačního týmu Run Czech.

Pro velký zájem museli organizátoři navýšit kapacitu závodu na dvojnásobek

Karlovarský půlmaratón se již svým prvním ročníkem, který se konal vloni, zařadil mezi světovou elitu dálkových běhů a přivítal na startu dva tisíce běžců z celé České republiky i světa. Letošního ročníku se zúčastní 4 200 sportovců z 31 zemí světa.

S navýšením kapacity souvisela i změna trasy závodu. Oproti loňskému roku to nebudou dva téměř stejné okruhy, ale po první návštěvě kolonády se běžecký had vydá okolo dostihového areálu až do Doubí. Pak se vrátí do lázeňského centra a do cíle na nábřeží Osvobození.

Poběží profesionálové i amatéři

Čelo závodu tvoří elitní běžci. Mezi nimi nebudou chybět ani vítězové loňského premiérového ročníku včetně účastnice olympijských her v Londýně Ivany Sekyrové. Na start se rovněž postaví primátor Karlových Varů Petr Kulhánek, herec i moderátor a sokolovský rodák Dalibor Gondík, hokejový brankář Lukáš Mensator nebo běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová.

Rodinný běh startuje v 16 hodin, samotný půlmaratón o dvě hodiny později. Zakončení závodu organizátoři očekávají kolem 21. hodiny.

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek
autor: Radim Jehlík
Spustit audio