Ředitel karlovarské záchranky Sýkora končí, hledá se nástupce

20. listopad 2017

Karlovarský kraj hledá nového ředitele krajské záchranné služby. Současný ředitel Roman Sýkora po pěti letech na konci prosince odchází. Organizace tak musí za necelé dva měsíce sehnat nového ředitele.

Roman Sýkora uspěl ve výběrovém řízení na zdravotního ředitele Oborové zdravotní pojišťovny. „Ředitel Sýkora ve funkci dosáhl všech cílů, které si předsevzal, a novou misi považuje za výzvu," uvedl náměstek hejtmanky Jan Bureš a dodal, že i kraj byl s jeho prací spokojen.

Sýkorovi se podařilo v uplynulých letech stabilizovat hospodaření záchranné služby, zavedl systém takzvaných rendez-vous výjezdů, kdy lékař nejezdí v sanitce a na místa zásahů zdravotníků dojíždí jiným vozem, a může tak pomoci u více případů. Zahájena byla také výměna sanitních vozů.

Kraj nyní vypíše výběrové řízení na nového ředitele. Požaduje vysokoškolské vzdělání právního, zdravotnického nebo ekonomického směru, znalost cizího jazyka a zpracování krátké koncepce fungování záchranky. Podle Bureše může z těchto materiálů vzejít i inspirace pro další činnost záchranné služby.

Na činnost záchranné služby kraj dává Karlovarský kraj ročně 170 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio