Ředitelé škol znervózněli. Své posty musejí obhájit

14. únor 2018

Karlovy Vary po šesti letech opět vypíšou výběrová řízení na ředitele svých škol. Celkem bude město vybírat ředitele 14 škol, mateřských, základních i základních uměleckých. Šestileté funkční období ředitelů určuje školský zákon.

„Výběrová řízení budou na všech školách, které zřizuje odbor kultury, školství a tělovýchovy. Konkrétně letos půjde o 11 výběrových řízení," uvedl náměstek primátora Jiří Klsák.

Zbytek soutěží na ředitele město vypíše v příštím roce. Podle toho, kdy ředitelům šestileté období uplyne.

Při první vlně výběrových řízení před šesti lety vyměnili dva nebo tři ředitelé. Letos by to mohlo být i víc, protože na dvou školách ředitelé rezignovali kvůli odchodu do důchodu.

Karlovy Vary mají deset základních škol, dvě velké mateřské školy, z nichž každá má několik poboček, základní uměleckou školu a dům dětí a mládeže, který město převzalo od Karlovarského kraje.

V Chebu vyhlašují konkurz na ředitele dvou školských zařízení

„Vedení města je s prací stávajících ředitelů škol a školských zařízení dlouhodobě spokojeno, proto pokládá plošné vyhlášení konkursů za zbytečné a doporučuje radě města vyhlašovat konkurzy tam, kde bude docházet k pochybení, nebo podle návrhu České školní inspekce či školské rady. U aktuálních dvou vyhlášených výběrových řízení návrh podala Česká školní inspekce,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

Naopak v Sokolově vypisují konkurzní řízení na pozice ředitelů v osmi školách. Jedná se o čtyři mateřinky, dvě základní školy, základní uměleckou školu a Dům dětí a mládeže. Nástup na pracovní místo v uvedených zařízeních je 1. srpna 2018.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio