Rekonstrukce secesního hotelu Národní dům v Karlových Varech se chýlí ke konci

24. listopad 2014

V Karlových Varech se chýlí k závěru rekonstrukce historického hotelu Národní dům. Historická památka byla uzavřena kvůli nepovedené privatizaci déle než 20 let.

Objekt postavený dvojici slavných architektů Ferdinand Fellner a Hernann Helmer z přelomu 19. a 20. století, přitom patří mezi známé karlovarské dominanty. Ve slavnostním sále hotelu se konaly stovky významných společenských akcí.

Národní dům byl pověstný varietními programy i mezinárodním festivalem kouzelníků Magiáles Šarivari. Interiér Národního domu se dokonce objevil v seriálu Československé televize Cirkus Humberto.

Současný vlastník Národního domu chce jeho restaurační, společenské a hotelové části postupně otevřít v průběhu příštího roku. Zátěžovou zkouškou mají být projekce, a společenské akce Mezinárodního filmového festivalu.

Hotel nabídne 150 nových pracovních míst

Hlavní část Národního domu je stále tvořena hotelem, který bude mít kapacitu 84 pokojů. Nový vlastník areálu chce obnovit původní kavárnu a restaurace, včetně legendárního baru Kakadu. O provoz národního domu se má starat kolem 150 zaměstnanců.

Moderní komplex má nabídnout léčebný provoz zásobovaný vřídelní vodou. V současné době pracují stavební firmy na dokončení interiérů. Součástí původního projektu rekonstrukce byla i moderní přístavba. Investor ale tuto část záměru zatím odložil na neurčito.

Interiér karlovarského Národního domu
autor: zdt
Spustit audio