Řidiči v Chebu mají důvod k radosti, Ašská ulice už je plně v provozu

27. září 2016

Už od neděle mohou řidiči bez omezení projíždět zrekonstruovanou Ašskou ulicí v Chebu. Zatímco v první etapě prací oprava během léta značně zkomplikovala situaci v dopravě, po dohodě se stavební firmou se podařilo domluvit urychlení prací do konce září. Nakonec dělníci dokončení opravy ještě o týden zkrátili.

„Jsem rád, že dohodu firma skutečně dodržela. Původně totiž rekonstrukce měla trvat do 16. října, ale omezení způsobovalo zácpy v centru města, proto jsem inicioval zkrácení druhé etapy prací o skoro o polovinu původního času,“ říká náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Dnes se po Ašské ulici v Chebu jezdí ve všech pruzích, pouze se dokončuje vodorovné značení na komunikaci.

V letních měsících ochromily dopravu v Chebu opravy silnic na příjezdu do města a v jeho ulicích. Kraj proto urychleně začal řešit omezení na příjezdu od Sokolova, kde nechávalo silnici D6 opravit Ředitelství silnic a dálnic.

Výsledkem bylo okamžité otevření sjezdu z D6 ve směru na Cheb a zlepšení situace. Navíc se podařilo urychlit i opravy Ašské ulice, které řídí Krajská správa a údržba silnic. Náročná rekonstrukce skončila celkem o tři týdny dříve, než se původně předpokládalo.


Ašská ulice v Chebu
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio