Řidičům na Ašsku se uleví. Do Hranic pojedou po nové komunikaci

25. listopad 2014

Rekonstrukce silnice z Aše do Hranic je u konce. Komunikace, která dříve vykazovala celou řadu technických závad, je nyní širší a bezpečnější. Oprava úseku o délce necelých pět kilometrů vyšla na 33,5 milionu korun.

Na opravě komunikace z Aše do Hranic pracovala firma zhruba od poloviny dubna. Silnici se tak podařilo zprovoznit ještě před příchodem prvního sněhu. „Věřím, že řidiči uvítají bezpečnější silnici hlavně teď před zimou a že se zde bude jezdit bez nehod,“ uvedla náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová.

Otevření silnice vítají zejména starostové přilehlých měst a obcí. „Jsem rád, že se podařilo rekonstrukci silnice dokončit ještě před zimou. Tím, že se otevřel hraniční přechod v Hranicích, se zde zvýšila doprava a silnice byla pro řidiče skutečně nebezpečná,“ dodal starosta Aše Dalibor Blažek.

Modernizace silnice vyšla na 33,5 milionu korun. Zhruba 28,5 milionu korun zaplatí dotace z Regionálního operačního programu Severozápad a zbylých 5 milionů půjde z rozpočtu Karlovarského kraje.

V rámci prováděných prací došlo nejenom k rozšíření stávající komunikace, ale i k vybudování opěrné zdi a k rekonstrukci mostu. Upraveny byly i krajnice, kde stavaři usadili nové betonové žlaby, obrubníky a svodidla. Obnovou prošlo i svislé a vodorovné dopravní značení.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio