Školáky v Královském Poříčí navštívili olympionici Mazoch s Hradílkem

3. červen 2015

Známí čeští reprezentanti a medailisté skokan na lyžích Jan Mazoch a kajakář Vavřinec Hradílek navštívili žáky základní školy v Královském Poříčí na Sokolovsku. Přijeli za dětmi, které se v průběhu uplynulého roku zapojily do propagační kampaně Českého olympijského týmu.

Základní školy po celé republice totiž v průběhu tělesné výchovy trénují disciplíny olympijského víceboje, a nejlepší školy postupně navštěvují takzvané olympijské hlídky.

Cílem projektu je přitom podpořit u dětí sportování a rozvíjení zdravotního životního stylu. V Karlovarském kraji navštívili olympionici kromě Královského Poříčí i dvě školy v blízkém Sokolově.

Při tréninku s olympioniky si děti vyzkoušely hned několik disciplín. Vavřinec Hradílek dětem předvedl kajakářský trenažér. Jan Mazoch organizoval překážkový běh zaměřený na mrštnost a pohotovost.

Krasobruslař Tomáš Verner sice do Královského Poříčí nepřijel, jeho trénink věnovaný procvičení koordinace pohybu si ale vyzkoušeli díky regionálním trenérům.

Do Královského poříčí přijela olympijská hlídka poprvé. Dvouhodinového programu se nadšeně zúčastnilo více než pět desítek dětí.

autor: zdt
Spustit audio