Sokolov chystá dopravní úpravy na silnici podél Staré Ovčárny

24. listopad 2017

Sokolov chystá úpravy na silnici, která vede okolo města podél Staré Ovčárny a Dolního Rychnova. Ve spolupráci s krajem zde má vzniknout přechod pro chodce a později i velká kruhová křižovatka. Město se už nyní na obě dopravní stavby připravuje.

Zatímco přechod pro chodce by měl bezpečně spojit sídliště Vítězná s obcí Dolní Rychnov, výrazně komplikovanější bude kruhová křižovatka u čerpací stanice ONO.

„V roce 2019, až se dostaví severozápadní obchvat, tak bude tato komunikace více využívaná, protože to bude součást obchvatu a propojka na dálnici D6. My už nyní víme, že na křižovatce u čerpací stanice dochází k mnoha kolizním situacím. Kromě toho, že je to frekventovaná křižovatka, tak je i mimo osu, to znamená, že auta tam nestojí proti sobě a často neví, kdo má vlastně jet," popsal starosta Jan Picka.

Přechod pro chodce u Dolního Rychnova má stát asi 1,1 milionu korun a bude zřejmě znamenat vybudování ostrůvků uprostřed silnice. Na financování se budou podílet Sokolov, obec Dolní Rychnov i Karlovarský kraj, kterému silnice patří.

I na kruhové křižovatce se bude město finančně podílet. Kromě samotného řešení dopravy se totiž bude muset doplnit i o chodníky nebo osvětlení.

Město původně chtělo křižovatku vytvořit jen betonovými citybloky, ale to u dopravních úřadů neprošlo. Náklady na celkovou rekonstrukci, která bude zahrnovat i změny výškového uspořádání příjezdů ke křižovatce, se nakonec odhadují na 12 až 15 milionů korun. Je ale možné, že se kraji jako majiteli silnice podaří získat na stavbu dotaci.

zdroj: ČTK
Spustit audio