Sokolov hledá asistenty prevence kriminality, poohlíží se i mezi Vietnamci

Sokolovská policie hledá novou posilu na pozici asistenta prevence kriminality. Hlavním úkolem pomocníků je dozor nad veřejným pořádkem nebo komunikace se zdejšími menšinami. Větší pravomoci nemají, i tak jsou už nepostradatelnou složkou městské policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asistenti prevence kriminality při krátké poradě v terénu

Asistenti prevence kriminality při krátké poradě v terénu | Foto: Michal Trnka

V Sokolově s dodržováním pořádku v ulicích aktuálně pomáhá šest asistentů prevence kriminality, převažují Romové. Jeden z nich se dokonce po roce spolupráce stal nedávno strážníkem.

„Je to kluk, který má vyšší odbornou školu, je šikovný. Největší pozitivum pro nás je v tom, že pokud budeme spojovat strážníka s tím, že je Rom, může být vzorem pro ostatní. Že když pracuje a je cílevědomý, je úplně jedno, jestli je Rom,“ říká velitel sokolovských strážníků Petr Kubis.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové pracovní příležitosti v sokolovské policii informuje reportérka ČRo Pavla Sofilkaničová

V současné době velitel vypsal výběrové řízení na nového člena. Rád by najal někoho z vietnamské komunity. „U Vietnamců je zásadní jazyková bariéra, takže informace, které by se k nám mohly dostat, se nedostanou. Slibovali jsme si, že pokud by mezi námi byl Vietnamec, byl by schopný navázat aktivnější komunikaci,“ dodává.

Ukázalo se ale, že najít posilu z vietnamské komunity není jednoduché. „Děti Vietnamců jsou velmi šikovné a mají ambice studovat na vysoké škole. U nás nejsou požadavky v tomto směru tak důležité, stačí nám středoškolské vzdělání, takže se hledá někdo, kdo by se spokojil s tím, že bude strážník,“ myslí si Petr Kubis.

Do výběrového řízení se může přihlásit kdokoli, kdo má ukončené základní vzdělání, čistý trestní rejstřík a je plnoletý. Více informací se případní zájemci dozví na stránkách bezpecne.sokolov.cz Uzávěrka přihlášek je 7. listopadu.

Pavla Sofilkaničová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme