Sokolov má za sebou premiérový Motýlí běh. Podpořil mobilní hospic

16. říjen 2017

Park Bohemia v Sokolově přivítal premiérový Motýlí běh. Benefiční akci pořádal spolek Živé Sokolovsko, aby podpořilo městskou hospicovou péči. Tu v přímo v domácnostech zajišťuje téměř tři roky tým lékařů, zdravotních sester, sociálních pracovníků a dobrovolníků.

První ročník 24hodinového běhu přilákal do areálu Bohemia stovku účastníků. Díky jejich příspěvkům za startovné si domácí hospic může připsat na konto 14 660 korun.

Benefiční běh nebyl závodem, přesto pořadatelé určili symbolické vítěze. Stala se jimi například vítězná štafeta, která kilometrový okruh zdolala 201krát. Vítězný muž na okruhu výhradně chodil nebo běhal a dokázal ho zdolat 124krát. Vítězná žena absolvovala 72 okruhů.

Mezi prvními účastníky byla dvojice sokolovských běžkyň Monika se Stanislavou, které si přály uběhnout 50 kilometrů. Milan přijel na koloběžce z nedalekého Habartova, aby urazil svá symbolická „kolečka“ a podpořil dobrou věc.

Většina zájemců dorazila vybavena do běžeckého úboru. Pořadatelé nabízeli možnost výpůjčky koloběžek. Sportovní a společenská akce byla hlavně beneficí. Zároveň ale nabídla osvětu.

Organizátoři nabídli účastníkům informace o městském mobilním hospicu, kdy za rodinami a jednotlivci dojíždí v případě potřeby skupiny pracovníků. Zájemci se dozvěděli o činnosti mobilní hospicové péči a zapojili se do duchovního programu. Za vydatného přispění sponzorů pořádaly akci spolek Živé Sokolovsko a Městský dům kultury.

Motýlí běh v Sokolově
autor: zdt
Spustit audio