Sokolov se dohodl s Českými drahami na koupi zchátralých domů

25. září 2017

Město Sokolov se dohodlo s Českými drahami na koupi zchátralých domů vedle vlakového nádraží. Po dlouhých jednáních tak může zastupitelstvo koupi schválit a zdevastovaný areál postupně zlikvidovat.

Za polorozpadlé objekty zaplatí město 2,2 milionu korun. Domy, které před mnoha lety využívali železničáři, dnes obývají bezdomovci a jsou zde černé skládky. Spolu se dvěma domy, které město za dva miliony koupilo už v minulosti, chce Sokolov celý areál zbourat.

Radnice teď začne připravovat studii, která by měla být podkladem pro získání dotace na revitalizaci brownfieldů.

Město se také snaží přesvědčit Správu dopravní železniční cesty, aby kolem nádraží postavila plot. I přesto, že pod kolejištěm existuje podchod, hodně lidí koleje raději přeběhne. V posledních letech tak pod koly vlaku zahynulo již několik lidí.

Ministr dopravy Dan Ťok při návštěvě Sokolova řekl, že opravy by se měla brzy dočkat i odbavovací budova vlakového nádraží. Podle Ťoka je sokolovské nádraží, společně s chebským, mezi prvními, kde se počítá s rekonstrukcí. Starosta Jan Picka řekl, že se tak stane zřejmě už koncem letošního roku.

zdroj: ČTK
Spustit audio