Sokolovští strážníci dostanou nové auto, to staré předají útulku

29. listopad 2015

Městská policie v Sokolově dostane nové auto. Dosavadní vozový park doplní vůz, který bude sloužit především k odchytu toulavých zvířat a také k převozu podnapilých na záchytnou stanici.

Jedno z vysloužilých aut dostanou k dispozici pracovnice městského útulku pro zvířata, kterým dosud chybělo. „Dlouhodobě máme problém s tím, že v zařízení pro zvířata žádné vozidlo nebylo, takže docházelo až k takovým paradoxním situacím, že naše zaměstnankyně pejsky vozily ve svých vozidlech, což asi nebylo úplně dobře,“ říká velitel sokolovské městské policie Petr Kubis.

„Jsem rád, že zastupitelstvo schválilo částku na nákup nového auta, které budeme využívat především na odchyt psů a k převozu opilých osob na protialkoholní záchytnou stanici," doplnil Kubis.

Na nové auto schválili zastupitelé strážníkům částku kolem 400 tisíc korun. Dosud má městská policie tři vozy: zásahové, odchytové a jedno na výjezdy do okolních obcí. Všechna auta už ale mají najeto přes 300 tisíc kilometrů a jejich údržba je velmi nákladná.

Staré odchytové vozidlo si převezmou zaměstnankyně útulku, který městská policie provozuje v areálu soukromého ranče Vránov. Každoročně sokolovským útulkem, který se nyní bude rozšiřovat, projde asi 180 opuštěných nebo toulavých zvířat.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio