Startuje nová anketa. Veřejnost vybere Zdravotníka Karlovarského kraje

3. říjen 2017

Karlovarský kraj vyhlašuje novou anketu Zdravotník Karlovarského kraje 2017. Cílem akce je vyzdvihnout a ocenit nelehkou práci a nasazení těch, kteří zachraňují životy, pomáhají dětem na svět, starají se o zdraví občanů v našem regionu. Návrhy do ankety může zasílat veřejnost do 20. října.

„Mezi lékaři, sestřičkami a dalšími zaměstnanci je celá řada těch, kteří se obětavě věnují péči o zdraví lidí a často i na úkor svého volného času se snaží ulevit nemocným. Většinou ani neznáme jejich jména, přesto nám už mnohokrát pomohli. Právě proto chce Karlovarský kraj tyto zdravotníky ocenit a poděkovat jim za jejich práci,“ vysvětlil krajský radní Jan Bureš.

Nominovat bude možné výhradně ty zdravotníky, kteří poskytují své služby na území Karlovarského kraje, a to v nemocnicích, v privátních ambulancích, lázních i ostatních zařízeních.

Anketa má čtyři kategorie: Lékař, Zdravotní sestra, Zdravotník - záchranář a Řád bílého pláště.

V případě Řádu bílého pláště by mělo jít o váženou osobnost regionu v oblasti zdravotnictví, která se zasloužila o rozvoj zdravotních služeb v Karlovarském kraji, o popularizaci ochrany zdraví, léčby a péče o pacienty, záchranu lidských životů, nebo osobnost, která svůj život zasvětila pomoci nemocným či jejich rodinám.

Návrhy na vítěze ankety v jednotlivých kategoriích mohou lidé posílat prostřednictvím elektronického anketního lístku na stránkách Karlovarského kraje, dále také e-mailem nebo mohou využít anketní lístek v zářijovém vydání Krajských listů.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety a předání cen se uskuteční 2. prosince od 20 hodin v Městském domě kultury v Sokolově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio