Stavbu nové tělocvičny v Ostrově zkomplikuje přeložka sítí

16. únor 2018

Před dokončením je v Ostrově projektová dokumentace k jedné z největších plánovaných staveb na letošní rok, tělocvičně u základní školy v Myslbekově ulici. Projekt na stavbu s plánovanými náklady 42 milionů korun má mít město k dispozici v březnu, na jaře by tak mohlo začít vybírat stavební firmu.

Realizaci ale zřejmě zpozdí nutná přeložka inženýrských sítí. Stavět se proto začne zřejmě až na podzim.

„Realizovat bychom chtěli letos, ale máme problém, je tam přeložka ČEZu. Zatím časový horizont nástupu naší firmy vypadá na třetí kvartál letošního roku," uvedl starosta Josef Železný.

Pro školu s asi 500 žáky je současná malá tělocvična nedostačující. Nová tělocvična má být určena především pro míčové hry, čemuž bude uzpůsobený i její povrch. V tělocvičně bude vyznačeno hřiště pro basketbal, volejbal i sálovou kopanou.

Přesnou cenu tělocvičny ukáže až projektová dokumentace. Už nyní je ale jasné, že půjde o jednu z největších investic letošního roku, přestože část nákladů se přesune i do roku následujícího.

Výstavby tělocvičny u školy v Myslbekově ulici byla jednou z priorit současného vedení města, které je na radnici od dubna loňského roku. Loni se v Ostrově dokončila také výstavba atletického stadionu za zhruba 50 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio