Střední keramická škola v Karlových Varech zahájila školní rok pod novým názvem

1. září 2015

Někdejší střední Keramická škola v Karlových Varech si klade za cíl reagovat na potřeby regionálních podniků, jako jsou sklárny, porcelánky i chemické provozy. Nabízí proto specializované učebny. Například ateliéry pro keramiky, temnou komoru pro fotografy nebo chemickou laboratoř.

V letošním roce bude střední školu navštěvovat asi 110 studentů. Největší zájem je o umělecké obory, kam je přihlášených 50 studentů.

Připraveny jsou také obory pro chemiky a ekology, učební obory sklář a keramik anebo nově obor aplikované chemie. Mezi obory se stále více prosazuje grafický design, oděvní design, užitá fotografie a média.

Jednou ze zásadních změn v historii školy je změna názvu. Ze Střední průmyslové školy keramické a sklářské se z návrhu profesorů stala Střední umělecko-průmyslová škola Karlovy Vary. Pojmenování by mělo lépe než dosud charakterizovat zaměření oborů.

Historie školy je dlouhá přes 140 let. V současné době nabízí osm maturitních a dva učební obory. Z absolventů rostou umělci, ekologové a řemeslníci. Mezi nejnovější úspěchy školy patří účast na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně.

Výrobky studentů školy byly součástí expozice Karlovarského kraje. Také proto hejtman Karlovarského kraje Martin Havel 1. září navštívil studenty prvních ročníků zaměřených na ekologii a chemii.

Noví studenti Střední umělecko-průmyslové školy Karlovy Vary
autor: zdt
Spustit audio