Student Adam Přáda získal další ocenění

25. leden 2015

V závěru loňského roku byly vítězům studentských soutěží uděleny ceny Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského. Mezi oceněnými nechyběl ani bývalý student ostrovského gymnázia Adam Přáda, který exceluje na poli chemie.

Adam Přáda v současné době studuje na prestižní Univerzitě v Cambridgi. Vloni, když ještě navštěvoval ostrovské gymnázium, se mu podařilo získat zlatou medaili na mezinárodní chemické olympiádě. Právem se proto zařadil mezi studenty, kteří si v prosinci odnesli ocenění Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského.

„Adam je výjimečný student, který dělá čest své bývalé škole i celému kraji. Jeho úspěchy jsou velkou motivací pro všechny mladé lidi v regionu,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup.

Nadační fond Jaroslava Heyrovského vzniknul na památku prvního československého nositele Nobelovy ceny – vynálezce polarografu. Jeho cílem je podporovat talentované studenty. Fond nezapomíná ani na ty, kteří oceněným pomohli k úspěchu, a sice na jejich učitele a konzultanty.

Ačkoliv většina z nich skromně říká, že jejich pomoc byla minimální, bez jejich vedení by studenti mimořádných výsledků nedosáhli. A to je případ i Vladimíra Víta, učitele ostrovského gymnázia, který odborně vedl Adama Přádu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio