U ašské LaRitmy vzniká přístavba, sloužit bude základní umělecké škole

15. září 2017

V Aši pokračuje stavba nové základní umělecké školy. Buduje se v nevyužívané části komplexu Kulturního centra LaRitma v Kostelní ulici, kde kromě učeben a dalšího zázemí vzniká přístavba s novým vchodem a polootevřeným atriem.

Před převedením do majetku města budovy sloužily dlouhé roky potřebám učiliště, kde se do oprav prakticky neinvestovalo. Proto je nyní potřeba provést celkovou přestavbu všech prostor.

Uvnitř objektu, po odstranění některých nosných dílů starých dřevěných podlah, nyní pokračují práce na jejich zpevnění. Zbylé původní trámy v podlahách se ošetřují před dřevokaznými houbami. Rýsují se také základy přístavby, která je situována ve směru k radnici.

Součástí stavby jsou také úpravy bezprostředního okolí budov, které bude upraveno schodišti, sítí chodníčků, veřejným osvětlením a opěrnými zdmi. Ve skalnatém svahu je kvůli tomu přemisťováno velké množství zeminy a kamení.

V místě budou také vztyčeny čtyři ocelové věže, propojené s terénem úzkými lávkami, v obdobném provedení jako už stojící únikové schodiště, tedy s opláštěním z ocelových tenkostěnných profilů.

Stavba začala v červnu a skončit by měla na konci května příštího roku. Ašskou radnici by měla přijít bezmála na 39 miliónů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio