U sokolovského kina Alfa bude více parkovacích míst

23. únor 2018

Návštěvníci kina Alfa v Sokolově by měli už letos mít možnost pohodlně zaparkovat. Do konce června by v těsné blízkosti kina mělo vzniknout parkoviště pro 12 aut, do budoucna by v této lokalitě mělo přibýt kolem 30 parkovacích míst.

Pro návštěvníky kinosálu to bude alternativa k současnému nedostatečnému podélnému stání v Hornické ulici. Se vzrůstající návštěvností kina je podle něj často parkování problém. Na výstavbu parkoviště už město vyhradilo téměř dva miliony korun.

„V současné době mluvíme o 12 parkovacích místech, která začnou vznikat v ulici Dukelská. Smyslem těchto parkovacích míst je nejen to, aby tam mohli zaparkovat lidé z okolních cihlových domů, ale zejména aby sloužila pro návštěvníky filmových představení," řekl Picka.

Další parkoviště chce město vybudovat v sousední Košické ulici, kde by mělo přibýt asi 20 stání. Provoz nového parkoviště by měl ukázat, zda bude nutné parkování například časově omezit, aby jej návštěvníci kina skutečně mohli využívat.

Sokolovské kino Alfa navštívilo loni 41 tisíc diváků, téměř o tři tisíce více než v předchozím roce. Kino v pracovní dny promítá většinou dvě představení denně, v sobotu a v neděli většinou o jedno více. Z prodeje lístků kino utržilo 6,5 milionu korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio