V centru Chebu vznikne takzvaná komunitní zahrada

28. červen 2015

Přímo v centru Chebu by mělo přibýt další příjemné zákoutí. Na pozemku v Májové ulici, který dříve využívala nedaleká 2. základní škola jako dětské hřiště, má vzniknout takzvaná komunitní zahrada. Půjde o místo určené nejen pro pěstování zeleniny nebo bylinek, ale také pro společné setkávání a odpočinek.

„S nápadem na vznik komunitní zahrady přišli senioři z našeho Klubu důchodců. Ke spolupráci jsem přizvala také občanské sdružení Joker, které zaměstnává handicapované. Měla jsem totiž obavu, že údržba poměrně velkého pozemku by pro seniory mohla být až příliš náročná,“ říká místostarostka Daniela Seifertová.

O údržbu zahrady se tedy bude starat občanské sdružení Joker. Jeho klienti budou mít další vhodnou práci. Vypěstovanou zeleninu navíc mohou zužitkovat ve své Čtenářské kavárně.

Město už na pozemku provedlo potřebné drobné úpravy, například posekání trávy, odstranění náletů nebo zřízení záhonů, které přišly na zhruba 20 tisíc korun. Vše je tak připraveno, aby komunitní zahrada mohla začít fungovat.

„Byla by škoda, aby takto krásný pozemek přímo v centru města ležel ladem. Do budoucna tady ještě chceme vybudovat například menší objekt se sociálním zázemím nebo pergolou,“ dodala Daniela Seifertová.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio