V Chebu ještě letos dokončí zasíťování průmyslového parku

2. květen 2016

Město Cheb zřejmě ještě letos dokončí zasíťování zatím poslední etapy průmyslového parku. Stavbu komunikace a připojení sítí zahájilo loni, ale definitivní úpravy povrchu silnice nechalo město po dohodě s developery na dobu po skončení stavby nových hal.

Důvodem odkladu pokládky povrchu bylo podle něj to, že na stavbu budou jezdit těžké stroje a mohly by novou silnici poškodit. Přivedení inženýrských sítí do třetí etapy parku stálo asi 40 milionů korun.

„Vzhledem k tomu, že všichni investoři, kteří tam dnes staví, chtějí mít hotovo letos, i my zřejmě dokončíme povrch silnice letos," říká starosta Petr Navrátil.

V průmyslovém parku nyní vznikají závody například pro čínského výrobce autodílů BWI, přepravní společnost DHL nebo firmu Tchibo. I když je další rozšíření průmyslového parku teoreticky možné, město už další investice do sítí nepředpokládá.

Chebská radnice se nyní soustředí na jednání o vzniku nové zóny, která má být nedaleko dnešního průmyslového parku na pozemcích Karlovarského kraje. Bude ale nutné nejprve vyjednat vyjmutí pozemků ze zemědělského půdního fondu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio