V Chodově hořela bývalá pekárna v centru města

19. říjen 2017

V Chodově na Sokolovsku hořela dnes dopoledne bývalá pekárna v blízkosti náměstí ČSM nedaleko centra města. Hasičům trvalo téměř tři hodiny, než dostali požár pod kontrolu. Při jeho likvidaci se zranil jeden ze zasahujících hasičů. Akutní nebezpečí už na místě nehrozí, hasiči společně s policií zůstávají na místě.

„Požár vznikl uvnitř budovy a šířil se do střechy. Navíc měli hasiči od začátku informaci, že uvnitř by se mohly nacházet nějaké osoby, pravděpodobně bezdomovci. Důkladný průzkum všech prostor ale ukázal, že v budově nikdo není," řekl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Pro uhašení požáru museli hasiči rozebrat část plechové střechy, pod kterou se oheň stále držel. Celý zásah bylo nutné vést v dýchací technice, na místě zasahovaly také tři automobilové žebříky.

Kvůli požáru byla uzavřena jedna z vedlejších ulic, hlavní tah Chodovem zůstal průjezdný. V objektu měla dříve provozovnu dnes již zkrachovalá pekárna Pekosa, nyní je budova prázdná a disponuje s ní insolvenční správce. Příčina požáru a vzniklá škoda se vyšetřuje, uzavřel Kasal.

zdroj: ČTK
Spustit audio