V Chodově najdou práci desítky lidí, strojírenská firma chystá rozšiření

27. listopad 2014

Desítky nových pracovních míst přinese do Chodova a jeho okolí firma Lincoln CZ, která je součástí švédské skupiny SKF. Minulý týden oficiálně představila v pořadí čtvrtou halu s moderní technologií pro výrobu centrálních mazacích systémů.

Slavnostní ceremoniál pojala společnost ve velkém stylu a novou halu si přijela prohlédnout řada zástupců klíčových průmyslových podniků, vedení Chodova, švédská velvyslankyně Annika Jagander a představitelé nejvyššího vedení koncernu SKF včetně jejího prezidenta a výkonného ředitele Toma Johnstona.

„Vážíme si takovýchto firem, které nejsou pouze montovny, ale které se v našem městě rozvíjejí,“ ocenil investici za více než čtvrt miliardy korun starosta Chodova Patrik Pizinger při slavnostním otevření s tím, že město má dlouholetou průmyslovou tradici.

Lincoln CZ nyní zaměstnává přibližně 380 lidí, z toho zhruba 80 nabral jen v letošním roce. Dalších asi 120 nových pracovníků bude potřebovat v následujícím období. Za velkým rozmachem společnosti stojí podle jejího prokuristy Martina Zvěřiny poptávka z Ameriky a Asie.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio