V Chodově už vybrali dodavatele na přístavbu školy

30. květen 2016

Chodov už vybral firmu, která zrealizuje letošní největší investiční akci. Tou je rozšíření základní školy Jana Amose Komenského. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem deset zájemců.

Díky tendru se podařilo podstatně snížit předpokládanou cenu zakázky, která se původně pohybovala kolem 55 milionů korun. Za přístavbu školy, rekonstrukci sociálního zařízení a šaten má nyní Chodov zaplatit 28 milionů. Město bude akci financovat výhodným úvěrem.

„Hlavními kritérii výběrového řízení byly cena, zkušenosti s obdobným typem staveb a reference,“ říká starosta Patrik Pizinger s tím, že k podpisu smlouvy a předání staveniště by mohlo dojít v červnu.

Rekonstrukce šaten a sociálního zařízení má být dokončena letos v srpnu, samotná přístavba pak do dvanácti měsíců od uzavření smlouvy.

Radnice souběžně plánuje zateplení celého areálu včetně oprav střech

Na práce už začala hledat dodavatele. Kromě jídelny, kde město zkusí získat dotaci, zateplí budovy za své peníze.

Rekonstrukci a rozšíření budovy, kde ještě v loňském roce sídlilo gymnázium a obchodní akademie, plánuje město už od roku 2012. Na jejím konci bude moderní škola s kapacitou zhruba 550 žáků.

Po výměně objektů s Karlovarským krajem do nově nabyté budovy chodí zatím pouze žáci druhého stupně. Mladší děti zůstaly ve třídách v ulici Dukelských hrdinů. Školní rok 2017/18 ale už začnou v novém prostředí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio