V Domově pro seniory v Perninku budují evakuační výtah a tři nové místnosti

25. červen 2016

Lůžkový evakuační výtah a tři nově vzniklé místnosti budou mít již brzy k dispozici obyvatelé Domova pro seniory v Perninku. Pokračuje tak postupná obnova zařízení, zahájená v roce 2012.

Stavební práce přijdou na víc než 5 milionů korun a zaplatí je Karlovarský kraj.

„Instalací výtahu bude vyřešena kompletní bezbariérovost objektu domova a výtah propojí všechna patra obou budov. Pomůže to především v případě, že by bylo třeba evakuovat imobilní klienty. Zaměstnanci určitě zase ocení zlepšení možnosti rozvozu jídla nebo prádla,“ říká náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Práce začaly v dubnu letošního roku a probíhají za plného provozu. „Nejprve byly upraveny tři nové místnosti. V současné době se pracuje na stavbě výtahové šachty. Veškeré úpravy včetně instalace nového evakuačního výtahu by měly být hotovy do konce srpna tohoto roku,“ tvrdí ředitel zařízení Alfréd Hlušek.

Domov pro seniory v Perninku má kapacitu 54 lůžek. Už v minulých letech proběhla úprava vstupních prostor. Moderní vestibul doplnila nová zdvihací plošina pro imobilní klienty. Zcela nově bylo zřízeno pracoviště pro obslužný personál a ordinace praktického lékaře.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio