V Karlovarském kraji vzniká nový český film. Na motivy knihy Marie Poledňákové

22. prosinec 2017

Za běžných okolností je hotel Riverside v Březové u Karlových Varů velmi klidným místem. Letos před vánoci ale nabízí atmosféru zcela jinou. Interiéry hotelu a jeho okolí totiž obsadili filmaři, kteří natáčí záběry do nového českého filmu Ten, kdo Tě miloval. Režie se ujal Jan Pachl. Literární předlohou filmu je detektivní román slavné Marie Poledňákové.

Soňa Norisová, Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Eva Holubová, anebo moderátorské duo Miloš Pokorný Roman Ondráček. To je pouze nepatrný výčet umělců, jejichž tváře se v novém snímku objeví. V Karlovarském kraji se natáčí od poloviny listopadu. Kromě hotelu Riverside se filmový štáb objevil například na vánočních trzích v Chebu anebo v centru krušnohorského Božího Daru.

Na obou místech prý byla práce krásná a obtížná zároveň. „V Chebu jsme natáčeli na kluzišti u vánočních trhů. Prakticky po celou noc ve strašné zimě," popisuje za produkci štábu Johana Turner.

„V Božím Daru bylo natáčení obtížné z jiného důvodu. Na place jsme tam měli skoro všechny hlavní postavy příběhu. A zkoordinovat jejich společné natáčení, když mají další povinnosti, to byl oříšek. Ale povedlo se," dodává produkční Johana Turner.

Natáčení v hotelu Riverside na břehu přehrady se odehrává za plného provozu. A to s sebou přináší problémy a komplikace. Obtížné je občas vypínat hudbu v balneo-provozu, aby nerušila zvuk při natáčení scén u bazénu. Vedení hotelu musí podřídit běžný hotelový provoz potřebám filmového štábu. Až na výjimky se to daří.

Hotel Riverside u Karlových Varů

„Byla tady nějaká paní z Ruska, která si zaplatila hodně drahý pokoj. A když jí řekli, aby přeparkovala auto, tak hodně řvala," popisuje jednu z drobných kolizí moderátor Roman Ondráček. Ve snímku dostal jednu z epizodních rolí i se svým moderátorským kolegou Milošem Pokorným.

„Film Ten, kdo tě miloval, přijde do kin v listopadu 2018. Kdo už knižní předlohu Marie Poledňákové četl, ten bude určitě román se snímkem porovnávat. Určité rozdíly samozřejmě najde. Režisér Jan Pachl je osobitý tvůrce," vysvětluje na závěr za produkci filmu Johana Turner.

autor: zdt
Spustit audio