V Karlových Varech se strany dohodly na koaliční smlouvě a programových prioritách

V Karlových Varech už uzavření koaliční smlouvy nic nebrání. Na konečném znění dokumentu se domluvily Karlovarská občanská alternativa, hnutí ANO 2011 a Karlovaráci. K podpisu smlouvy by mělo dojít v pondělí 3. listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kulhánek za Top 09 a Starostové pro Karlovarský kraj

Petr Kulhánek za Top 09 a Starostové pro Karlovarský kraj | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Důležité jednání o koaliční smlouvě proběhlo v pondělí. Trvalo pět a půl hodiny. Politici se také dohodli na programovém prohlášení, to znamená na prioritách, na které se v příštích čtyřech letech zaměří.

Jsou to například důležitý rozpočet města, architektura a památky, lázeňství nebo bezpečnost města. Programové prohlášení má celkem 12 bodů a bude s nimi samozřejmě seznámená i veřejnost.

V pátek se opět všechny tři politické subjekty sejdou a budou schvalovat konečné znění koaličních dokumentů včetně personální nominace do komisí a výborů jednotlivých členů.

Koaliční smlouva by měla být podepsána – pokud ji všechny subjekty odsouhlasí – v pondělí k večeru. V úterý 4. listopadu pak proběhne ustavující zastupitelstvo, při kterém všichni politici budou opět skládat slib.

Koaliční jednání tentokrát proběhla celkem rychle. V roce 2010 také vyhrála Karlovarská občanská alternativa, ale s těsným výsledkem, a vytvořit koalici nebylo jednoduché. Nakonec se strany domluvily a vznikla křehká koalice.

Ta se ale o rok později téměř rozpadla a nastala tak další jednání. Vítězné hnutí KOA se nakonec dohodlo s ODS, TOP 09 a pěti nezávislými kandidáty. V tomto složení spolupráce vydržela až do letošních voleb.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme