V Lize odpadů 2014 zvítězily Otovice a Skalná

13. prosinec 2014

Devátý ročník soutěže obcí ve sběru využitelných složek odpadu zná své vítěze. V kategorii obcí do tisíce obyvatel nejlépe třídili odpad obyvatelé Otovic. V kategorii obcí nad 1 000 obyvatel byla nejúspěšnější Skalná.

Liga odpadů je součástí společného projektu Karlovarského kraje a společnosti EKO – KOM na podporu třídění odpadu. Vítězné obce v obou kategoriích obdržely finanční odměnu 60 tisíc korun, 30 tisíc korun za 2. místo a 10 tisíc korun za umístění na 3. příčce.

„Soutěže se zúčastnily všechny obce zapojené do systému EKO-KOM. V Karlovarském kraji je to 129 obcí ze 132, což hodnotíme velmi pozitivně,“ upřesnil oblastní manažer společnosti EKO-KOM Marek Sýkora.

V kategorii do tisíce obyvatel skončila za Otovicemi obce Šemnice a Tuřany. V kategorii nad 1000 obyvatel za první Skalnou skončily Františkovy Lázně a na třetím místě skončil Ostrov.

Celkově je Karlovarský kraj v oblasti třídění odpadů na jedenáctém místě mezi kraji v republice s více než 38 kilogramy vytříděného odpadu na obyvatele za rok 2013.

Další ročník Ligy odpadů a výtvarné soutěže s tématikou třídění odpadů bude vyhlášen začátkem roku 2015.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio