V Nejdku konečně po třech letech skončí výstavba kanalizace

17. duben 2015

V Nejdku na Karlovarsku letos po třech letech dokončí výstavbu kanalizace. Od května se stavební práce přesunou na náměstí Karla IV.. Z vlastního rozpočtu město pokryje zhruba třetinu nákladů, na zbytek přispěje Státní fond životního prostředí a Karlovarský kraj.

„Stavba kanalizace je zásadní investice města minimálně pro dalších 20 let. Někde kanalizace zcela chyběla, jinde byla zrekonstruována. Dá se říct, že nějaké kopání už si v souvislosti s kanalizací zažila téměř každá část Nejdku,“ říká starosta Lubomír Vítek.

Celá výstavba kanalizace by měla skončit do 15. října. Práce přijdou celkem na 275 milionů korun.

S projektem souvisí řada dopravních komplikací. Dosud ztěžovaly život především místních obyvatel, letos ale s omezením budou muset počítat i řidiči, kteří Nejdkem pouze projíždějí.

„Práce v květnu postoupí na náměstí Karla IV. Dokonce se může stát, že na krátkou dobu bude náměstí uzavřeno úplně, jak požadoval zhotovitel. Zastupitelstvo bylo ale rozhodně proti tomu, aby to bylo na více dní,“ tvrdí Vítek. Jednoduchá objížďka totiž ve městě není možná.

Projekt výstavby kanalizace v Nejdku začal v roce 2013. Součástí projektu byla také výstavba městské čističky odpadních vod, kterou město dosud nemělo. Ve zkušebním provozu je od října 2014.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio