V Ostrově stále hledají investora pro hotel Myslivna, jednání doteď nebyla úspěšná

15. leden 2018

Město Ostrov hledá investora pro rekonstrukci a provoz bývalého hotelu Myslivna. Nevyužívanou budovu koupila radnice za bývalého vedení a plánovala ji zrekonstruovat a provozovat jako hotel na vlastní náklady. Projekt ale zkrachoval a stal se i jedním z důvodů odvolání bývalého starosty loni v dubnu.

Další peníze do budovy Ostrov investovat nechce. Současně má ale zájem, aby se dokončilo její oživení. Nabídku zveřejní na svých webových stránkách.

„Město nechalo zpracovat projekt až do stavebního povolení, takže všechno včetně sítí máme připraveno. Budeme hledat buď investora, nebo zájemce o koupi, včetně zmiňovaného projektu,“ řekl starosta Josef Železný.

Město podle něj netrvá na tom, aby v budově vznikl přímo hotel, ale stanoví požadavky, co by v objektu být nemělo. V těsném sousedství ostrovského zámku by tak rozhodně neměla vzniknout například ubytovna nebo kasino, město by naopak uvítalo vznik léčebného zařízení nebo nových bytů.

Na letošní rok má Ostrov v rozpočtu vyhrazeny peníze jen na běžnou údržbu prázdné budovy. Jak řekl Železný, s jedním investorem město o Myslivně už jednalo, nebylo však úspěšné.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio