V Ostrově už začali s podzimním blokovým čištěním. Doprovází je odtahy vozidel

15. srpen 2016

Bloková čistění ve svých ulicích zahájilo město Ostrov počátkem srpna. Proběhnou v několika fázích a trvat budou až do konce října.

Bloková čištění se konají dvakrát do roka, vždy na jaře a na podzim. V konkrétní lokalitě je čištění vždy oznámeno minimálně týden dopředu a lidé tak mají možnost se na omezení, která v daný den od 7 do 15 hodin čištění přinese, připravit.

Při každém blokovém čištění se však najdou jedinci, kteří tak neučiní a strážníci musí přistoupit k odtahům zavázejících vozidel. Podle velitele ostrovské městské policie Ladislava Martínka je nejkrizovější lokalitou města Masarykova ulice.

„Zde je problém se zaparkovanými vozidly během avízovaného blokového čištění tradičně nejmarkantnější. Druhá problémová lokalita je ulice Hlavní. V prvním pololetí letošního roku jsme takto zajistili odtahy zhruba 70 vozidel,“ doplnil Martínek.

Mimo dočasně zaparkovaných vozidel, která nebyla pro den čistění přeparkována, zajišťuje městská policie (a to nejen v době blokového čištění) také odtahy vraků.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio