V Ostrově zahájili stavbu nového atletického areálu

29. září 2016

V polovině září začala výstavba nového atletického areálu v Ostrově na Karlovarsku. Sportoviště vyroste mezi Základní školou Masarykova a Krušnohorskou ulicí.

První etapa stavby bude dokončena v květnu příštího roku a městskou pokladnu vyjde na téměř 48 milionů korun. Moderní atletický areál s 333 metrů dlouhým běžeckým oválem, nabídne také sportoviště pro technické disciplíny, zázemí atletického klubu, zastřešenou tribunu a příjezdovou komunikaci s parkovištěm.

V lokalitě u základní školy dojde nejprve k likvidaci valu, na kterém stála do letošního jara stará původní tribuna. Terén bude srovnán, místo také čeká vybudování drenáže a odvodnění.

V další fázi prací budou vytvořeny přeložky kanalizační a vodovodní přípojky, dále bude vystavěno parkoviště, včetně dvou stání pro autobusy a u areálu vyroste také nové veřejné osvětlení.

„Projekt nového ostrovského atletického areálu vycházel především z požadavků atletického klubu při Městském domu dětí a mládeže, který zde bude trénovat a závodit. Atlety bude v novém areálu čekat především dlouhý ovál s moderním umělým povrchem, který splňuje parametry pro pořádání mládežnických přeborů,“ říká starosta Pavel Čekan.

Uvnitř oválu najdou atleti zázemí pro všechny technické disciplíny a menší víceúčelové sportovní hřiště. Pod zastřešenou tribunu se také schová kratší tréninková běžecká dráha. Na atlety bude čekat moderní zázemí, útulné šatny a sociální zařízení. Areál budou moci využívat také všechny ostrovské školy nebo široká veřejnost.

V druhé etapě stavby, která je naplánována na příští rok, by u atletického areálu mělo vyrůst ještě fotbalové hřiště o rozměrech 40 krát 40 metrů pro malé fotbalisty a další budova se zázemím.


V těchto místech vyroste zbrusu nový sportovní areál
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio