V průmyslovém parku v Chebu vyrůstá nové distribuční centrum. Hrubá stavba už je hotová

4. říjen 2017

Na ploše 30 tisíc metrů čtverečních vyrůstá v chebské průmyslové zóně nová hala. Společnost DHL Supply Chain rozšiřuje své dosavadní prostory. Nový areál bude sloužit jako distribuční centrum pro kosmetickou značku Estée Lauder. Moderní provoz zaměstná od příštího roku 200 lidí. Hrubá stavba je hotová.

Nové distribuční centrum má být přehlídkou moderních technologií a ekologických řešení Zaměstnanci mají například připravovat zboží pomocí hlasových povelů. Jejich práce bude podléhat přísným bezpečnostním kontrolám. Součástí vybavení mají být úsporná LED svítidla a inteligentní, řídící systémy, snižující světelné emise a spotřebu energie.

Společnost DHL už v průmyslovém parku v Chebu jednu halu má. Pracuje v ní 200 lidí. Poskytuje přitom servis a distribuci pro společnost Sky Deutschland.

Zaměstnance se zatím podařilo sehnat bez problémů. Potvrzuje to generální ředitel DHL Supply Chain pro Evropu Oscar de Bok.

„Naše zkušenosti s lidmi z regionu jsou zatím výborné. Věřím, že se nám podaří sehnat dostatek pracovníků i pro druhou halu. Preferovat bude samozřejmě obyvatele Chebska. V případě nutnosti ale nevylučujeme možnost zaměstnanců ze zahraničí, za pomoci specializovaných agentur,“ řekl de Bok.

Chebská průmyslová zóna v současné době zaměstnává kolem dvou tisíc lidí. Výhodou chebského průmyslového parku je dobré dopravní spojení do blízkého Německa.

autor: zdt
Spustit audio