V Sokolově začalo sloužit nové dětské hřiště, jmenuje se U velryby

18. červenec 2017

V Sokolově začalo sloužit nové dětské hřiště. Vzniklo na sídlišti Vítězná. Areál s názvem U velryby je koncipovaný do mořského prostředí.

Moderní areál za zhruba 4,5 milionu korun zajistí vyžití dětí všech věkových kategorií. Jeho součástí jsou houpačky, prolézačky, skákadla, ale i vodní prvky a lavičky pro odpočinek. Prostranství dominují organické motivy jako chobotnice, žralok nebo maják.

Jednotlivé prvky na hřišti jsou vyrobené z různých materiálů. Zatímco část je vydlážděná, v blízkosti herních prvků byly použité atestované plastové povrchy podobné tartanu. Některé části jsou ale také ze dřeva, provazů nebo kovu. Nechybí tu ani pískoviště.

„Je to nádherné, ale bude to ohromný problém na údržbu. Správce tohoto areálu bude mít každý den co dělat," uvedl Jaromír Dvořák, ředitel firmy Sotes, která hřiště vybudovala a bude ho i spravovat.

Zatímco samotné hřiště už je dokončené, pokračují ještě úpravy v jeho okolí. Na přilehlém prostranství vzniklo několik menších kopečků, které nejmenší děti mohou v zimě sjíždět na kluzácích nebo bobech. Prostranství od nedalekého parkoviště a silnice více oddělí stromy, které tu město plánuje vysadit.

Hřiště je oplocené a bude otevřené dubna do konce října v době od 9 do 19 hodin. Před vandaly by měly areál ochránit tři bezpečnostní prvky. Tím prvním je, že hřiště má svého správce. Druhou kontrolou je kamerový systém a třetím prvkem kontroly, jsou obyvatelé samotného sídliště. Ti by v případě, že budou svědky ničení hřiště, neměli váhat přivolat policii.

Sídliště Vítězná bylo jednou z posledních lokalit v Sokolově, kde moderní dětské hřiště chybělo.

Spustit audio