Vánoční trhy v Karlových Varech se možná opět přestěhují

22. únor 2017

Karlovarské vánoční trhy se letos možná budou opět stěhovat na jiné místo. Jen pár týdnů po skončení těch loňských se začalo diskutovat o jiném umístění. Trhy se v minulosti stěhovaly už několikrát. Naposledy se konaly u hotelu Thermal.

„Jedním z důvodů stěhování trhů je i plánovaná rekonstrukce hotelu Thermal, ale není to jediný důvod. Jednou z možností je například návrat na takzvaný Zlatý kříž u hotelu Národní dům," říká náměstek primátora Michal Riško.

Křížení ulic Zeyerova a T. G. Masaryka u Národního domu má ale některé nevýhody. Rušná pěší zóna má například špatnou dopravní obslužnost a také místní prodejci určitě nebudou spokojeni s tím, že se před jejich obchody nastěhují cizí stánky.

Další z návrhů je prostranství před Mlýnskou kolonádou. Tam ale zase platí velmi přísné předpisy. Kolonádní řád například zakazuje konzumaci potravin, pití alkoholu nebo kouření, ale například omezuje i vstup s kočárky.

Než se před dvěma lety trhy přestěhovaly k Thermalu, byly několik let na třídě T. G. Masaryka u hlavní pošty a před tím i na dalších místech v centru města. Každé z míst ale mělo nějaké nevýhody.

Město za pořádání vánočních trhů zaplatilo loni 1,6 milionu korun. Kromě prodeje vánočního zboží trhy nabídly i koncerty nebo atrakce pro děti.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio