Ve Františkových Lázních hořela auta v hotelové garáži

3. srpen 2015

Kvůli požáru museli hasiči evakuovat lázeňské hosty z pokojů nad hořícími garážemi. Nikomu se nic nestalo, škody na majetku budou milionové.

Krátce po sedmé hodině ranní zpozorovali obyvatelé Františkových Lázní kouř vycházející z podzemních garáží lázeňského hotelu v centru města. Požár zároveň zaznamenala čidla elektronické požární signalizace.

Po ohlášení požáru na tísňovou linku vyjely do Františkových Lázní čtyři jednotky hasičů. V době jejich příjezdu bylo několik aut v garážích plně zasaženo požárem a z hotelových pokojů vybíhali lázeňští hosté.

Hasiči evakuovali tři desítky hostů. Postarali se o ně zaměstnanci hotelu, kteří je umístili v hlavní hotelové budově mimo dosah požáru. Celá událost se obešla bez zranění.

Požár hasiči zlikvidovali do půl hodiny od příjezdu na místo. Následně ještě prováděli ochlazování prostorů garáží a kontrolu všech pokojů nad požárem. Ty bylo nutné odvětrat.

Oheň zcela zničil dvě zaparkovaná auta v garáži a poškodil konstrukce i stropy, které přímo na místě zkontroloval přivolaný pracovník stavebního úřadu. Kouř pak poškodil pokoje nad garážemi.

Odhadovaná škoda je předběžně stanovena na 5 milionů korun. Podle policie někdo požár úmyslně založil. Za obecné ohrožení a poškození majetku pachateli hrozí několik let vězení.


Místo požáru
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio