Ve Stráži nad Ohří čekají řidiče oblaka prachu. Opravuje se tam silnice

29. srpen 2017

Motoristé jedoucí z Karlových Varů do Klášterce nad Ohří se musí obrnit trpělivostí. Přibližně v polovině trasy, ve Stráži nad Ohří, totiž silničáři opravují hlavní průjezdovou komunikaci. Další etapy rekonstrukce frekventované silnice mají navíc postupně pokračovat ve směru na obec Damice.

Silnice z Karlových Varů do Chomutova, Mostu a Ústí nad Labem je hlavní dopravní spojnicí mezi Karlovarským a Ústeckým krajem. Podkrušnohorská magistrála má ale jedno velmi citlivé místo. Mezi obcemi Boč a Stráž nad Ohří vede úzkým údolím v těsné blízkosti řeky. Vozovce plné zatáček chybí krajnice a jakékoliv omezení tady motoristé značně pociťují. Při dopravních nehodách okamžitě kolabuje doprava mezi oběma kraji.

A právě tady, uprostřed Stráže nad Ohří, teď silničáři začali s kompletní rekonstrukcí silnice. Postupně budou pokračovat k nedalekým Damicím. Hotovo by mělo být v listopadu letošního roku. Hned v úvodu se místní obyvatelé musí vyrovnávat s oblaky prachu od projíždějících vozidel. Lidem vadí také otřesy od projíždějící dopravy, za které může vyfrézovaný povrch.

Podle starosty Miloslava Záleského jsou lidé na nepohodu související se silničním průtahem Stráže nad Ohří zvyklí. Přesto je pro ně ale situace nepříjemná.

Podle starosty si teď obec musí pohlídat, aby při asfaltování silničáři úroveň silnice nezvýšili. V minulosti se tak stalo hned několikrát. Za posledních 50 let se silnice uprostřed vesnice dostala půl metru nad původní terén.

„Situaci by vyřešila stavba obchvatu. Ten bude ale velmi nákladný. A pokud vím, příprava jeho výstavby je stále teprve na úplném začátku," uzavírá starosta Miloslav Záleský.

Ve Stráži nad Ohří orpavují silničáři hlavní komunikaci
autor: zdt
Spustit audio