Veřejnost může hlasovat o umístění letošních vánočních trhů v Karlových Varech

14. červenec 2017

Karlovy Vary hledají vhodnou lokalitu pro uspořádání letošních vánočních slavností. O jejich umístění mohou hlasovat v anketě obyvatelé města. Její výsledky budou mít poradní hlas při konečném rozhodování.

Na prostranství před hotelem Thermal, kde trhy s doprovodným programem probíhaly v předchozích dvou letech, se v letošním roce uskutečnit nemohou. Mimo jiné z důvodu plánované rekonstrukce hotelu.

Výběr lokality proběhne v průběhu září a rada města chce před rozhodnutím znát názor široké veřejnosti. Vedení města se totiž nedokázalo shodnout, kde letos trhy pořádat.


Hlasovat je možné zde. Anketní lístek bude také zveřejněn v srpnovém a zářijovém vydání Karlovarských radničních listů.

Proto byla na webu magistrátu spuštěna anketa, ve které je možné hlasovat pro jednu z navržených lokalit, případně navrhnout jiný prostor. Výsledek ankety bude jedním z faktorů, ke kterým rada města při svém rozhodování přihlédne.

Město za pořádání vánočních trhů před hotelem Thermal zaplatilo loni 1,6 milionu korun. Kromě prodeje vánočního zboží trhy nabídly i koncerty nebo atrakce pro děti. Než se před dvěma lety trhy přestěhovaly k Thermalu, byly několik let na třídě T. G. Masaryka u hlavní pošty a před tím i na dalších místech v centru města.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio