Víkend v Chebu bude ve znamení Leteckých dnů

29. srpen 2014

Již pátý ročník úspěšných Leteckých dnů na chebském letišti proběhne o tomto víkendu na chebském letišti. Pro diváky bude připravený bohatý kulturní program.

Letošní ročník je výjimečný tím, že se uskuteční jako součást oslav 10 let partnerství měst Cheb a Hof. Velmi zajímavý bude program celého Leteckého dne, který nabídne podívanou, jaká v Chebu dosud k vidění nebyla.

Vystoupí například Peggy Walentin. Tato dáma na křídlech, jak se jí přezdívá, vyleze během letu z kokpitu a v rychlosti 150 - 260 km/hod předvádí kreace na křídlech. Její pilot a zároveň manžel přitom létá akrobatické figury.

Rovněž poprvé v historii chebských Leteckých dnů se organizátorům podařilo zajistit show nejlepší stíhačky druhé světové války P-51 D Mustang, jejíž vystoupení je vysoce oceňováno doma i v zahraničí.

„Bude k vidění mnoho německých a amerických letadel z nejrůznějších období. Předvedou se rovněž armádní letouny i policejní vrtulník se zásahovou jednotkou, parašutisté a další. Některá další atraktivní čísla jsou ještě v jednání,“ uvedl Luděk Matějíček z chebského Ultralight Clubu a hlavní organizátor Leteckého dne.

Doprovodné programy odstartují již v 10 hodin dopoledne. Hlavní program pak začne ve 13 hodin.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio