Za poslední týden čtyři nehody motorkářů

29. srpen 2014

Za poslední týden zasahovali hasiči z Karlovarského kraje celkem u 15 dopravních nehod. Z toho čtyři z nich byly s účastí motorkářů a právě tyto nehody patřily mezi nejvážnější. Hned dvakrát přímo na místo lékař povolal pro transport zraněného vrtulník.

Ve čtvrtek v podvečer zasahovali hasiči z Aše u nehody osobního auta a motorky na silnici z Aše směrem na německý Selb. Zraněného motorkáře si převzala záchranná služba, hasiči se postarali o zajištění místa nehody a úklid uniklých provozních kapalin.

Prakticky ve stejnou dobu vyjížděli sokolovští hasiči k dopravní nehodě převozové sanitky a motorky v Dolním Rychnově, tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění. O to vážnější pak byl další výjezd sokolovských hasičů v pátek, kdy na silnici ze Svatavy na Josefov vyjel motorkář mimo vozovku. Ta byla kvůli přistání přivolaného vrtulníku zcela uzavřena. Letecká záchranná služba transportovala zraněného motorkáře do plzeňské nemocnice.

Stejný průběh pak měla událost v Nejdku, kdy hasiči po zajištění místa události a provedeném protipožárním opatření připravili na žádost záchranné služby prostor pro přistání vrtulníku. Ten rovněž transportoval zraněného motorkáře.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio