Začala dlouho očekávaná stavba dvou nových úseků dálnice D6

13. prosinec 2017

Na Rakovnicku v úterý začala stavba dalších úseků dálnice D6. Jde o úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem a obchvat Řevničova. Oba úseky by měly být hotové do srpna 2020.

Investice Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přesáhne 1,8 miliardy korun, část nákladů pokryje evropská dotace. Délka nového dálničního úseku bude zhruba deset kilometrů.

Nová část dálnice odvede dopravu od obydlených míst, kromě Řevničova se uleví také Krušovicím. Nynější silnice vede přímo těmito obcemi.

Čtěte také

Kompletní dostavba D6 z Prahy do Karlových Varů a Chebu je zásadní nejen pro Rakovnicko, ale i pro Karlovarský kraj. Dálnice má nyní 90 kilometrů, v úterý začala výstavba dalších deseti a příprava 75 zbývajících pokračuje.

„Hned začátkem příštího roku máme v plánu začít budovat obchvat obce Lubenec. Zbývajících osm dálničních úseků bychom chtěli zahájit během následujících pěti let," uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Sdružení firem postaví úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem zhruba za 750 milionů korun. Dalším navazujícím úsekem je obchvat Řevničova v hodnotě jedné miliardy korun.

Na aktuální stavby má navázat úsek kolem Krupé na Rakovnicku, na kterém začnou práce podle předpokladů v roce 2019. Ve stejném roce by se mohlo začít stavět i na dalších dvou chybějících úsecích D6 ve Středočeském kraji, u Hořesedel a Hořoviček.

Schéma stavby dálnice D6 Řevničov
zdroj: ČTK
Spustit audio