Zastupitelé v Sokolově koupi domů nad kinem zatím odložili

29. květen 2017

Sokolovští zastupitelé odložili rozhodnutí o koupi částečně vybydlených domů nad kinem Alfa. Důvodem byly nejasnosti v kupní smlouvě. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v červnu.

„Právní odbor ve smlouvě našel několik nejasností a několik věcí připomínkoval. To jsme poslali zpět realitní kanceláři zastupující firmu majitele domů Alexandra Kendika. Kancelář nám odpovědi na naše dotazy zaslala až v době, kdy už byl připravený materiál pro zastupitele,“ řekl starosta Jan Picka.

Město se kromě toho bude zabývat i znaleckým posudkem, který stanovil hodnotu domů o víc než 20 milionů nad navrhovanou cenou 34 milionů korun. Pokud se městu po přezkoumání podezření potvrdí, bude posudek reklamovat a nařídí jeho revizi.

Asi 200 bytů v domech nad kinem obývala převážně romská komunita a velká část obyvatel dlužila na nájemném. Podnikateli Kendikovi je Sokolov prodal v roce 2001 za 10 milionů korun.

Část domů majitel zrekonstruoval. Pak se o ně kvůli zdravotním problémům přestal starat a některé už jsou ve špatném stavu. Město chce jejich koupí předejít tomu, aby byly využívány k obchodu s chudobou.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio