Děti mají možnost prožít příměstský tábor v liberecké ZOO

20. červenec 2012

Celý tento týden obývají zoologickou zahradu v Liberci spolu se zvířaty také děti. Navštěvují tady pravidelný prázdninový příměstský tábor.

Letní kemp pro děti je na jednu stranu klasický - děti hrají hry, chodí na výlet, v rámci celotáborové hry hledají poklad, na druhou stranu jde ale o velmi netradiční tábor - prostředí zoologické zahrady totiž nabízí zákoutí plná dobrodružných možností.

Co vlastně takový tábor v netradičním prostředí zoologické zahrady dětem nabízí? „Nesmějí chybět hry, soutěže, jdeme na výlet, hledáme poklad... Ale jsme v zoologické zahradě, takže děti se dostanou ke zvířatům, něco se o nic dozvědí a prohlédnou si i jiná místa a zázemí zoologické zahrady.“ vysvětluje vedoucí příměstského tábora Zuzana Šafaříková.

Děti, kterých je na táboře třiadvacet, vypadají nadšeně. Pobyt mezi zvířaty je evidentně baví. V Přesile jsou mladé slečny, děvčata mají přeci jen ke zvířatům blíž než kluci.

Na konci týdne, na závěr tábora, čeká na děti překvapení. O tom, že z něj budou nadšené, není vůbec pochyb. „Dostanou se až ke kontaktní slonici, kde je chovatel, mohou si jí nakrmit a vyfotit se s ní... Totéž se potom děje u žiraf...“ prozrazuje Zuzana Šafaříková.

autor: sas
Spustit audio