Hudební festival Benátská noc letos probíhá v libereckém Vesci

28. červenec 2012

Liberec žije jubilejní dvacátou Benátskou nocí. Hudební festival, který se dříve pořádal na Malé Skále, přilákal už téměř dvacet tisíc lidí. Přijely hvězdy jako Bryan Adams a Jarek Nohavica. A vládne tam pohoda.

I když, někteří nostalgici vzpomínají stále na romantiku na břehu Jizery v Českém ráji: "Je to jiný než Skála, tam to mělo svoje kouzlo. Na druhou stranu je to tady dobře zorganizovaný," uznává snahu pořadatelů jedna z účastnic.

Benátská noc

Jirka Macháček ze skupiny MiG21 taky chválí: "Já myslím, že je to tady krásný, lidi jsou úžasný, bylo tsrašný vedro a vydrželi hodně fyzicky i psychicky."

Monika Trepešová z Prahy si na Benátské noci splnila svůj sen. Z publika si ji vybral pro duet "When You´re Gone" Bryan Adams a zvládla to s takovou z bravurou, že ji kanadská rocková hvězda radostí objala: "Odvaha byla, ale text byl úplně zapomenut, když jsem tam vyšla, ale nějak jsem to zvládla."

Monika Trepešová z Prahy si na Benátské noci splnila svůj sen - zpívala s Bryanem Adamsem

Pohoda zatím vládne i z pohledu policie. Krádeží bylo minimálně. Areál i stanové městečko sleduje jakýsi kamerový BIG Brother. Někteří účastníci ale policejní ochranou pohrdli a šli spát ke hřbitovu.

Obyvatelé Vesce se báli hluku, kopec ho ale utlumil. Zvuk sice odnášely vzduchové proudy do vzdálenějších čtvrtí Liberce, ale nikdo na městskou policii nevolal.

Na Benátskou noc se lépě dostali díky perfektním přístupovým asfaltovým cestám i vozíčkáři

V sobotu se účastníci hudebního festivalu těší na skupiny Chinaski, Kabát anebo na finskou kapelu Sunrise Avenue.

Spustit audio