Radary naučily většinu řidičů na Semilsku a Jablonecku sundat nohu z plynu

23. únor 2015

Více než pět miliónů korun ročně vybírá turnovská radnice na pokutách za překročení rychlosti ve městě a okolních obcích. Přestupků je teď míň než v době, kdy Turnov s měřením rychlosti na kritických místech začínal. Většina řidičů si teď kvůli vysokým pokutám dává na radary pořádný pozor.

„Ten náš rychlost dodržuje. Říká, že mu to nestojí za to…“ konstatuje starší paní, která vedla své vnuky podél rušné ulice u turnovské nemocnice a místních škol. Právě u ní jsou kamery s radarem, které monitorují dodržování 50kilometrové rychlosti.

Řidiče na měření upozorňuje cedule a tak většina z nich z obav z vysoké pokuty automaticky sundává nohu z plynu. Těch pokut teď radnice podle velitele zdejší městské policie Luboše Trucky rozdává méně.

Ještě líp je na tom Malá Skála, přes kterou jezdí hodně řidičů do Jizerských hor a Krkonoš a dřív tam málokdo dodržoval padesátku.

Teď se tam ukázněně chová 90 procent řidičů. A nemůžou si už ani stěžovat na to, že je za soumraku nebo v noci i při mírném překročení rychlosti oslňuje blesk kamery. Někteří dokonce tvrdili, že se lekli tak, že málem nabourali. Podle velitele strážníků už tuhle mouchu moderní kamery nemají.

Spustit audio